۳۰۰ نوع غذا سوغات روستاهای گیلان به جهان

گردشگری غذا یکی از جاذبه‌های روستاهای گیلان است و وجود این جاذبه بومی در رستوران های گیلان سبب شد رشت در سال ۹۴ به‌عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی (Gastronomy) در یونسکو به ثبت برسد.

به‌گزارش میراث‌آریا و به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان، ولی جهانی  بیان کرد: «۳۰۰ نوع غذای محلی در گیلان شناسایی شده که ۲۷ شیوه پخت از این تعداد غذا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان یکی از مزیت‌های برندسازی غذا را آسان کردن تصمیم‌گیری گردشگران عنوان و بیان کرد: «علاوه بر غذاهای محلی که به ثبت ملی رسیده است، هفت پرونده دیگر از شیوه پخت غذاهای محلی گیلان نیز برای ثبت ملی در حال آماده‌سازی است.»

او اظهار کرد: «فرهنگ و آداب مربوط به پخت و پز، از جایگاه ویژه‌ای در بین فرهنگ عامه مردم گیلان برخوردار است و این امر موجب شده تا ۲۷ اثر از حدود صد اثر ناملموس گیلان در فهرست میراث ملی کشور به فرهنگ آشپزی این سرزمین اختصاص یابد.»

جهانی از برنامه‌ریزی برای کارگاه‌های آموزشی در این راستا خبر داد و گفت: «۱۰ کارگاه آموزشی تخصصی و تجربه‌گرایانه در زمینه‌های مختلف نظیر ژئوتوریسم، آشنایی با زندگی عشایری، ادوات آشپزی، طبیعت‌گردی و همچنین کوه‌نوردی توسط موسسات آموزشی برنامه‌ریزی شده است.»

روستا در فرهنگ مردم سرزمینمان به خاطر صفا و سادگی و صمیمت نماد زندگی است و روستاهای گیلان به خاطر شرایط آب و هوائی  و سعی و تلاش روستائیان در هر فصل تصاویری شگفت خلق می‌کنند که به نقش نقاشان ماهر می‌ماند.

پانزدهم مهرماه روز روستا و عشایر نامگذاری شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 14010714709545

برچسب‌ها